hoe maak je een bloemstuk

Plaats uw assortiment bloemen en groen in een met water gevulde emmer waar ze gehydrateerd blijven kunnen terwijl u de ronde verpakking zelf maken bloemstuk samenstellen.
In de volgende bloemschikvideo zie je mij een bloemstuk maken in zeven minuten.
Steek nu de zonnebloem kort in het bloemstuk.
In wezen steek je alle bloemen in het bloemstuk op zon manier dat ze uit dat ene centrale middelpunt komen.
Je ziet ze in zwart (parelmoer), wit, paars (parelmoer) en in natuurlijk houttint.Maar er zijn zoveel meer spannende mogelijkheden om een biedermeier te maken en hermaken tot een goed onderbouwd en spannend bloemstuk. .Plaats de bloemen in de vaas.De mogelijkheden zijn ontzettend groot.Een biedermeier oppimpen met andere materialen, bloemen, hoe spannend is dat? .Steek het fatsia blad laag in het steekschuim om zo alvast een heel deel van het steekschuim weg te werken.De elegante finishing touch is met staalgras gedaan.Sommige mensen verkiezen om te schikken groen in hun vaas of een container voordat ze bloemen toevoegen.Dat is een vraag die ik regelmatig krijg!Wordt minder hoekige dan andere bloemmotieven, ronde bloemstukken zijn een lust voor het oog, en een sfeer van zachte overvloed overbrengen.Plaats een met water gevulde vaas op een werktafel.Wanneer je alle benodigdheden bij elkaar hebt liggen kun je beginnen door het steekschuim passend in de schaal te krijgen.
Bepaal nu de hoogte met de bloemen die hoog komen, in dit geval de kniphovia en de allium.
Omdat er steekschuim onder zit kun je de bloemen en het gras tussen het drijfhout door steken in het steekschuim.
Koop mooie bloemen op de markt en leg een lage schaal, schilderstape en een schaar klaar.Het maakt dat je zoveel meer plezier krijgt in het maken van bloemwerk.Een werktafel die naar het midden van je romp bereikt is over het algemeen het meest comfortabel voor bloemdessin.De houtjes hoeven niet netjes te zitten juist een beetje schots en scheef is lekker levendig.Een bloemstuk staat ook mooi in een gieter, grote melkkan of oude blikken.Dit doodt de bacteriën in het water en voedt de bloemen.
Groen, optioneel: Floral foam, mand of andere container.
Voor iedereen die met Kerst een mooi boeket op tafel wil zetten geeft Margriet een cursus bloemschikken in sneltreinvaart!